Nyckelpigor

När jag inte är på Rågö jobbar jag på Ånga Gård (som mina föräldrar arrenderar). Där gör jag allt möjligt som kan tänkas behöva göras på en bondgård.
Häromdagen plockade jag sten, vilket förmodligen är bland det absolut tråkigaste man kan göra, men det måste göras!
När jag gick där och samlade på mig sten la jag märke till att det kryllade av de småkryp som syns på bilden här bredvid. Jag kände inte igen dem så frågade en tjej med koll och det visade sig att det var nyckelpigelarver. Utmärkta kamrater att ha i åkern, de äter stora mänger med bladlöss och tänk så fina de är och blir när de är vuxna.

Jag har under försommaren tyckt mig se ovanligt många nyckelpigor och efter att ha sett mängen av larver där ute på åkern känns det som att de har ett kanonår!

/Marie

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-