Här på Rågö har vi sex getter, mest för nöjes skull men också för att de är alldeles extraordinärt bra på att äta sly- vilket det finns lite för gott om här för tillfället.

En av getterna heter Ripa och är väldigt mysig. Hon älskar att sitta i knät och somnar faktiskt om man sitter tillräckligt med henne.

Läs hela inlägget »

Vår första sommar här på Rågö börjar lida mot sitt slut, och vilken underbar sommar vi haft!

Vi har inte ångrat oss en sekund!

Nu börjar det lida mot höst och vi hoppas hinna med hemsidan lite mer, så håll koll efter uppdateringar!

 

Läs hela inlägget »

När jag inte är på Rågö jobbar jag på Ånga Gård (som mina föräldrar arrenderar). Där gör jag allt möjligt som kan tänkas behöva göras på en bondgård.
Häromdagen plockade jag sten, vilket förmodligen är bland det absolut tråkigaste man kan göra, men det måste göras!
När jag gick där och samlade på mig sten la jag märke till att det kryllade av de småkryp som syns på bilden här bredvid. Jag kände inte igen dem så frågade en tjej med koll och det visade sig att det var nyckelpigelarver. Utmärkta kamrater att ha i åkern, de äter stora mänger med bladlöss och tänk så fina de är och blir när de är vuxna.

Jag har under försommaren tyckt mig se ovanligt många nyckelpigor och efter att ha sett mängen av larver där ute på åkern känns det som att de har ett kanonår!

/Marie

Läs hela inlägget »

Ferdinand föddes hos mina (Maries) föräldrar men tyvärr dog hans mamma under kalvningen. Nu har han fått flytta till Rågö och kommer att födas upp med flaska. Jag tycker om att ta hand om kalvar medan mina föräldrar har mycket att göra så det är en bra lösning.  

Läs hela inlägget »

Äntligen börjar hemsidan att ta form, vi hoppas att ni ska ha överseende med att inte allt är helt uppdaterat och korrekt än, vi jobbar på det!

Läs hela inlägget »

Senaste inlägg

Arkiv

Senaste kommentarer