Marken och djuren

Gårdens areal består i huvudsak av betesmark, där djuren betar under sommaren.


 

Fåren

Här har vi Bodil. Här har vi Bodil.

På ön har vi en flock med värmlandsfår och några korsningsfår. Fåren är duktiga på att hålla naturbetena öppna och ger oss skinn i alla möjliga färger och kött. 

Getterna

Här på Rågö finns det 6 jämtgetter. Tämligen festliga individer som är himla sociala så bli inte rädda om ni får en liten getsvans efter er när ni är ute och går på ön. De är jättesnälla och vill bara mysa lite.

Nötkreaturen

Under betessäsongen tar vi över några kor från vår gård på fastlandet. Oftast är det Rosa och Hedda som kommer hit med sina kalvar. Rosa är en ko som jag, Marie har fött upp med nappflaska då hennes mor tyvärr dog när Rosa var liten. Hedda är en liten minikossa, korsning mellan jersey och fjällnära boskap. Hon är brun och springer rätt likt en älg. 

Båda dessa tjejer är väldigt tama och människovana så bli inte rädda om de vill umgås med er. De är otroligt snälla men kan upplevas lite närgångna. Var snälla mot dem men om ni inte vill klia kossa i evigheter- bry er inte om dem så kommer de så småningom lämna er i fred. 

Hästarna

Våra härliga hästar, Goding och Maracas är öns färskaste invånare! De anlände sensommaren 2017. Två jättehärliga kompisar som vi är jätteglada över att ha här hos oss!